torstai 7. kesäkuuta 2012

Äiti on vähän väsynyt...


Tytön mielestä äiti ei tarvinnut unta viime yönä. Ehdin nukkua kaksi reilun tunnin pätkää klo 3.19 mennessä, jonka jälkeen likka päätti aloittaa syön-torkahdan-syön-torkahdan-kakkaan-syön-torkahdan-kakkaan-syön -rumban. Torkahdukset kestivät maksimissaan puoli tuntia, jolloin keskesin itse juuri ja juuri unen rajamaille...

Hieman meinaa väsyttää. Ja kun tyttö ei edes ollut ainoa, joka valvotti...Niilo päätti herätä puoli neljän aikaan höpöttelemään omiaan ja touhuamaan sängyssä. Onneksi nukahti vielä uudestaan ja unta riittikin sitten kahdeksaan asti. Muutenkin poika nukkui levottomasti ja kitisi pitkin yötä...kävin monta kertaa peittelemässä, laittamassa unikavereita kainaloon ja vetelemässä soittorasiaa soimaan.

Jospa ensi yö olisi hieman rauhallisempi ja äidinkin unipätkät vähän pidempiä...?

Oikeastaan me ollaan nukuttu koko perhe aika hyvin vauvan syntymän jälkeen. Muutama tällainen levoton ja vähäuninen mahtuu joukkoon, mutta suurimmaksi osaksi olen itsekin saanut nukkua yöt sellaisissa parin-kolme tunnin pätkissä (mikä on oikeasti luksusta puolen tunnin torkkuihin verrattuna). Huonompien öiden jälkeen on sitten hyödynnetty lasten päiväuniaikoja, ja nukuttu itsekin silloin, kun lapset nukkuu.

Taitaa olla osittain myös hormoonitoiminnan ansiota, että tätä vastasyntyneen hoitamista, syöttämistä ja heräilyä jaksaa näin hyvin. Huonostikin nukutun yön jälkeen sitä kummasti piristyy viimeistään aamupäivällä niin, että riittää virtaa päivän touhuihin.

Nyt taidan tekaista iltapalaa, jos ehtisi vaikka syödä ennen kuin tyttö herää iltauniltaan. Peukut pystyssä ensi yölle, jotta sekä äiti että tyttö nukkuisivat hieman paremmin!

1 kommentti:

  1. Oih, ihan pakko huokailla kun vauva on niin ihana!

    Hyvää yötä! Toivottavasti saatte oikein hyvät unet!

    VastaaPoista