torstai 12. tammikuuta 2012

Sairastuvalta päivää

Kolme päivää tarhassa, ja nyt jo tarttui mukaan ensimmäinen tauti. Eilen illalla pari tuntia yöunilla ollut Niilo alkoi yhtäkkiä oksentaa. Puoli kolmeen mennessä oli yrjö käynyt kylässä neljä kertaa, lakanat vaihdettu kahdesti ja yöpukukin kerran. Kaksi kolmesta unikaveristakin sai painua suoraa tietä pesukoneeseen.

Tänään ollaan sitten vietetty sairaspäivää pojan kanssa kotosalla. Lakanat menivät vielä aamulla vaihtoon ja pyykkikone on saanut pyöriä ahkerasti. Pieni potilas on kyllä ollut ihmeen reipas. Ruoka on maistunut hyvin olosuhteisiin nähden ja juotavaakin on uponnut pillimehun, veden ja maidon muodossa pitkin päivää.

Aamulla laitettiin Autot-leffa pyörimään, ja siitä asti on touhuttu ja leikitty ilman kummempia kitinöitä. Päiväunille nukahtaminen kävi kyllä itkun kanssa, mutta siihen sattaa olla osasyynä kuumalta tuntunut otsa ja helottavan punaiset posket...taitaa siis olla kuumekin meillä kylässä tänään.




Huomenna Niilo viettää todennäköisesti sairaspäivää kotona isin kanssa, äidillä kun on menoa neuvolaan ja koulullakin täytyisi käydä pyörähtämässä. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, ettei tauti iske taaperon jälkeen meihin vanhempiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti