perjantai 25. toukokuuta 2012

Uuden opettelua


Meillä on lähtenyt vauva-arki rullaamaan hyvin. Pikkuinen on aivan ihana pakkaus! Neiti viihtyy parhaiten sylissä, ja kuluttaa aikansa lähinnä syöden ja nukkuen. Kaikenlaista uutta on kyllä tullut eteen näiden vajaan parin viikon aikana, jotka neiti on masun ulkopuolella viettänyt. Ollaan nukuttu ensimmäisestä yöstä lähtien perhepedissä, tissittely sujuu hienosti, korviketta ei ole ainakaan vielä mennyt tippaakaan, ja tuttia neiti ei huoli - kaikki siis ihan päinvastoin kuin Niilon vauva-aikaan.


Niilosta tuli ihan kerta heitolla ison pojan näköinen, kun vauva syntyi. Onhan hän nyt isoveli! Pientä mustasukkaisuutta äidin huomiosta on selkeästi välillä ilmassa, mutta muuten poika ei ole erityisemmin vauvan tuloon reagoinut. Käy välillä vauvaa vilkaisemassa, ja hokee "vauva, herätys!" tai "syliin", jos vauva itkee.

Niilo on nyt ihan lyhyen ajan sisään oppinut paljon uusia sanoja, ja saattaa jopa välillä sanoa kahden sanan lauseenkin. Uusin juttu on mummulassa opittu; Niilo laittaa pikkuautot riviin ja laskee "kashi, moome, nesi" eli kaksi, kolme, neljä. Hauskan kuuloista. ;)


Ollaan jo pari kertaa uskallettu lähteä koko perheellä ihmisten ilmoille. Viikonloppuna käytiin vähän isompi ruokakauppareissu niin, että molemmat lapset olivat mukana, ja tiistaina käytiin katsomassa Niilon päiväkodin kevätjuhlaa. Huomenna olisi tarkoitus lähteä taas koko porukalla liikenteeseen ja suunnata vaatekauppojen juhlavaatevalikoimaa tutkimaan. Tarvittaisiin meille kaikille päällepantavaa kesän kekkereitä ajatellen, on nimittäin tulossa häitä, ristiäisiä, valmistujaiset, rippijuhlat ja ties mitä.

Nyt kun lähipäiville on luvattu hyviä ilmoja, voitaisiin ottaa tuplat testiin ja kurvailla läheiseen leikkipuistoon touhuamaan. Saapa nähdä mitä siitä tulee, jos sinne asti päästään! Kahden lapsen kanssa on jotenkin ihan eri juttu lähteä liikkeelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti