perjantai 14. lokakuuta 2011

Ulkoilupuuhissa

Meillä on tapana Niilon kanssa ulkoilla joka päivä sään salliessa. Tällä viikolla on ollut lähinnä sadekelejä, joten aika monta päivää on vietetty neljän seinän sisällä. Eilen sitten viimein päästiin kerhoilemaan ja tänään leikkipuistoon. Huomaa heti, kuinka ulkoilma piristää! Poikakin on paremmalla tuulella ja nukahtaa helpommin päiväunille, kun pääsee hetkeksi pihalle.



Kahtena edellisenä viikonloppuna ollaan ulkoiltu omalla takapihalla pihatöiden merkeissä. On haravoitu, siistitty pensaita, ja kuskattu lehtiä ja oksia kottikärryillä taloyhtiön biojäteastiaan. Niilo on ollut apuna omalla tavallaan konttaamalla lehtikasojen yli ja levittämällä ne pitkin pihaa...


Meillä oli tämän syksyn ensimmäinen pakkasaamupäivä tänään. Kylmenevien ilmojen takia täytyy taas miettiä uusiksi taaperon vaatetus ulos lähtiessä. Omalla kohdalla se ei niinkään aiheuta päänvaivaa, mutta lasta pukiessa on olo aina vähän epävarma. Laitanko nyt liikaa vai liian vähän vaatetta? Pitäisikö laittaa lämpimien käsineiden alle vielä lapaset? Entäs millainen pipo? Neulepaita vai fleecetakki? Pärjätäänhän vielä tuulipuvulla? Mites kengät? Villasukilla vai ilman?

Niin, kymmeniä kysymyksiä joihin saa vastauksen ainoastaan kokeilemalla. Tänään pojalla oli kylmät sormet tunnin ulkoilun jälkeen, vaikka käsissä oli lapaset ja välikausikintaat. Huomenna siis mietimme käsinepolitiikkaa uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti