keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Lumileikkejä ja talvivaatetusta

Tänne Oulun suunnalle satoi maanantain vastaisena yönä kunnon ensilumi. Mukavasti valaisee tätä pimeää aikaa. Tänään touhuttiin pojan kanssa pihalla. Käytiin tienvarressa ihmettelemässä autoja ja puuhasteltiin terassin reunalla lumikakkujen kanssa.


Niilon talvihaalari ostettiin jo joskus elokuun aikana Kapp Ahlista alennuskuponkien innoittamana. Muutaman viikon käyttökokemuksella hyvältä vaikuttaa! Lahkeissa on erilliset lumilukot, kunnon resorit ja leveät kengän alle tulevat kuminauhat. Hihansuissa taas on ihonmyötäiset peukalonreijällä varustetut lumilukot ja kiristettävät hihansuut. Heijastimia löytyy edestä ja takaa, mikä onkin tärkeä juttu varsinkin kun puvun väri on niin synkeän musta.


Pipoja ja kintaita meiltä löytyy useampaa sorttia. On se vaan hankalaa saada noin pienelle ne peukalot omille paikoilleen! Viime vuoden äitiyspakkauksen pipo mahtuu pojalle vielä hyvin päähän, ja sillä tarkenee mainiosti ainakin nämä lauhemmat pakkaskelit. Paukkupakkasille laitetaan sitten kunnon topattu karvareunuksellinen hattu!


Talvikengiksi meille valikoitui pienen pohdinnan jälkeen ne ihan perinteiset Kuomat. Helpot laittaa jalkaan paksunkin villasukan kanssa, kun on vähän kasvunvaraa. Märkiä kelejä varten täytyisi vielä käydä ostamassa jonkinlaiset vuorelliset kumisaappaat. Toivotaan, että näillä sitten pärjätään koko talvi. Aika ja lämpömittarin pakkaslukemat sen sitten näyttäköön...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti