lauantai 22. joulukuuta 2012

Jouluntoivotus


Tänään leivotaan pipareita ja torttuja. Huomenna hoidetaan loput siivoukset, ja rauhoitutaan joulunviettoon. Aattona mennään lasten mummulaan, joulupäivänä isotädille ja tapanina isomummilaan. Välipäivät taidetaan viettää kotona. Uudelle vuodelle ei ole vielä suunnitelmia, mutta eiköhän me jotain kivaa keksitä.

Hyvää Joulua kaikille! <3

torstai 20. joulukuuta 2012

Nessuja lisää, kiitos!

Meille on iskenyt jouluflunssa. Ollaan koko perhe jo toista viikkoa nuhassa ja köhässä. Pää on täynnä sahanpurua ja kurkussa asustaa raastinrauta.


Kaiken sairastamisen lisäksi tyttö päätti alkaa yhtä aikaa tekemään yläetuhampaita, ja niitäkin sitten itkettiin yöt ja kiukuteltiin päivät. Onneksi tulivat läpi, helpotti edes vähän.


Joulufiilis ei nyt ole ihan huipussaan, mutta eiköhän se tästä. Kortit kerkesivät matkaan juuri ja juuri ajoissa halpaan hintaan, ja lahjaostoksetkin saatiin hoidettua miehen kanssa maanantaina (kiitos lastenvahdiksi rientäneen mummun).

Toivottavasti tämä lenssu hellittäisi edes pyhiksi.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Valaisin olohuoneeseen

Päätettiin miehen kanssa, että ostetaan tänä vuonna yhteiseksi joululahjaksi uusi valaisin olohuoneeseen. Tällä hetkellä virkaa toimittaa aikanaan makuuhuoneeseen ostettu riippuvarjostin, joka olisi tarkotus myydä eteenpäin.

Mutta voihan valinnan vaikeus!

Tässä olisi mun mielestä muutama ihan varteen otettava vaihtoehto. Mieheltä ei ole kysytty vielä mitään. Heh.








Ylhäältä alas: Ikean Hektar, Norman Copenhagen Norm 06, Yrjö Harsian Taifuuni, Muuton Unfold ja Eero Aarnion Vaasi

Kenties joku näistä? Vai eikö sittenkään?

Kuvat Ikea, Kodin1 ja Finnish Design Shop

maanantai 10. joulukuuta 2012

Päiväuniaika.

Tuntuu olevan kirosana tässä perheessä. Ainakin tuon kaksivuotiaan kohdalla. Ei puhettakaan rauhallisesta äidin omasta ajasta teen ja pullan kera blogeja selaillen tai kaulahuivia neuloen...joo ei todellakaan. Pienemmän kun saa lykättyä vaunuihin ja ulos unille, niin isomman kanssa alkaa kolmas maailmansota. Tai siltä se ainakin tuntuu.


Niilo keksii kaikki mahdolliset temppuilut juuri silloin, kun pitäisi mennä nukkumaan. Sängyssä ei pysytä hetkeäkään, laitetaan valot päälle ja aletaan leikkimään heti, kun äiti tai isi poistuu huoneesta. Siellä omassa huoneessa ei myöskään haluta olla, vaan aina mahdollisuuden tullen karataan nauraen hyppimään olohuoneen sohvalle. Kiellot ja käskyt kaikuu ihan kuuroille korville, ja äidin hermot on kireämmällä kuin viulun kieli.


Miksi tämän pitää olla niin vaikeaa? Yöunille meno illalla on ihan samalaista sirkusta, mutta silloin on sentään yleensä mies apuna. Päiväuniaikaan on homma hoidettava yksin. Pitäisi jaksaa olla fiksu aikuinen, puhua ja komentaa rauhallisesti, olla johdonmukainen ja niin edelleen....

Eipä onnistunut tänäänkään. Huutamiseksi meni sekä pojalla että äidillä.

Eilen jouduttiin pitkästä aikaa laittamaan poika rattaisiin ja vöihin, että saatiin uhmailija aloilleen, rauhoittumaan ja lopulta nukahtamaan.

Paskamutsinatsi täällä terve.

Aina ei vaan jaksais.